Artadi, El Sequé, D.O. Alicante, červené víno, 0,75l

Neohodnoceno
Značka: Artadi

"Víno bohaté struktury a intenzivní chuťi"

Má tmavou, rubínovou barvu s fialovými odlesky, a jeho aroma je komplexní, s tóny zralého ovoce, jako jsou třešně a ostružiny, doplněné jemnými nuancemi koření, tabáku a dubového dřeva. V chuti se víno vyznačuje silnými taniny a vyváženou harmonií mezi ovocnými a kořenitými tóny. Zraje v sudech z francouzského dubu, což mu dodává hloubku, ale zároveň zachovává svěžest a ovocnost.

Dostupnost Skladem
Kód: 22460
899 Kč 743 Kč bez DPH
Artadi, El Sequé, D.O. Alicante, červené víno, 0,75l
Neohodnoceno
Značka: Artadi
Vybíráme produkty osobně ve Španělsku
Vybíráme produkty
osobně ve Španělsku
Nabízíme přes 700 druhů španělských vín
Nabízíme přes 700 druhů
španělských vín
Neotálíme, objednávku ihned vyřizujeme
Neotálíme, objednávku
ihned vyřizujeme
Disponujeme kamennými prodejnami v Praze
Disponujeme kamennými prodejnami
v Praze
Zboží dopravujeme zcela zdarma
Zboží dopravujeme
zcela zdarma
Balíme na přání do dárkových kazet a košíků
Balíme na přání
do dárkových kazet a košíků

Společnost Bodegas Artadi byla založena v Laguardii v roce 1985 jako "Cooperative Cosecheros Alaves" pod vedením Juana Carlose Lopeze de Lacalle. Bylo to sdružení skupiny pěstitelů, kteří chtěli spolupracovat na podnikatelském projektu založeném na vinařském bohatství oblasti La Rioja Alavesa. Chtěli dokázat, že karbonickou macerací lze získat i skvělá vína, a to se jim podařilo.  Historie Artadi je spojena s pamětí a příběhy lidí, kteří pomáhali vinařství založit a vytvořit to, čím je dnes. Založeno na vášni a úctě k půdě a vinicím.

Odrůda: jednodruhové víno z odrůdy Monastrell

Vinice: staré, pěstované v nadmořské výšce 600 metrů na čtvrtohorních písčitých půdách s jílovitým podložím.

Zrání: Vinifikuje se v otevřených nerezových nádržích studenou macerací po dobu 24-48 hodin a kvašením po dobu 10-12 dní, kdy se dvakrát denně prošlapává a mírně přečerpává. Následně prochází jablečno-mléčným kvašením a zraje 12 měsíců v 500litrových sudech z francouzského dubu.

Chuť a aroma: odrůda Monastrell propůjčuje vínu bohatou strukturu a intenzivní chuť. Má tmavou, rubínovou barvu s fialovými odlesky, a jeho aroma je komplexní, s tóny zralého ovoce, jako jsou třešně a ostružiny, doplněné jemnými nuancemi koření, tabáku a dubového dřeva. V chuti se víno vyznačuje silnými taniny a vyváženou harmonií mezi ovocnými a kořenitými tóny. Zraje v sudech z francouzského dubu, což mu dodává hloubku, ale zároveň zachovává svěžest a ovocnost.

Degustace: Doporučujeme podávát při teplotě 16 °C. El Sequé je nejlepším společníkem k bohatým pokrmům, jako je grilované nebo pečené maso, zvěřina či zralé sýry. Pro nejlepší zážitek doporučujeme víno nechat chvíli dýchat.

Obsah alkoholu: 14,5%

Původ: Španělsko, D.O. Rioja

Doplňkové parametry

Kategorie: Víno červené
EAN: 8411976113212
Oblast původu: D.O. Alicante
Obsah alkoholu: 14,5
Odrůda: Monastrell
Ročník: 2022, 2021
Velikost lahve: 0,75
Země původu: Španělsko
Distribuce: CZ

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

" Skutečná hodnota velkých vín je úzce spjata se zemí a lidmi"

Společnost Bodegas Artadi byla založena v Laguardii v roce 1985 jako "Cooperative Cosecheros Alaves" pod vedením Juana Carlose Lopeze de Lacalle. Bylo to sdružení skupiny pěstitelů, kteří chtěli spolupracovat na podnikatelském projektu založeném na vinařském bohatství oblasti La Rioja Alavesa. Chtěli dokázat, že karbonickou macerací lze získat i skvělá vína, a to se jim podařilo. Historie Artadi je spojena s pamětí a příběhy lidí, kteří pomáhali vinařství založit a vytvořit to, čím je dnes. Založeno na vášni a úctě k půdě a vinicím. Většina vinic je vysazena na vápencovém podloží, což vínům propůjčuje minerální charakter. 

Dnes vlastní tři vinařství: Bodegas y Viñedos Artadi v Rioja, Bodegas y Viñedos Artazu v Navarře a Bodegas y Viñedos El Sequé v Alicante.

V posledních letech se ARTADI také začalo více zaměřovat na biodynamické praktiky, minimalizaci chemických zásahů, použití organických hnojiv a přírodní metody ochrany proti chorobám révy. 

Sklizeň hroznů je pečlivě naplánována, aby byla zajištěna maximální zralost a kvalita. Po sběru hroznů procházejí přísným výběrem, kde se oddělují poškozené nebo nezralé hrozny. Vinařství používá moderní technologie, ale zachovává tradiční techniku, jako je fermentace v otevřených kvasných nádobáchpoužití barikových sudů pro zrání vína.

Vína ARTADI mají obvykle skvělý potenciál zrání. Mohou být uložena na několik let a časem se vyvinou do ještě komplexnějších, elegantnějších a sofistikovanějších vín.

 

Podobné produkty