Španělská skořicová rýže — Arroz con Leche
02. Února 2024Ingredience
- 200 g rýže Bomba
- kůra ½ limetky
- 1 skořice celá
- 1 lžička mleté skořice
- špetka soli
- litr jakéhokoli mléka
- 2 lžíce cukru
Postup
Propláchněte rýži, zalejte jí mlékem, aby byla sotva zakrytá, přidejte celou skořici a limetku a přiveďte k varu.
Ztlumte na nižší střední stupeň a míchejte dokud se nevstřebá. Pak postupně přidávejte zbytek mléka a opakujte postup.
Až bude všechno mléko vstřebané, odstavte z plotny, přidejte sůl, mletou skořici a cukr.
Zamíchejte a můžete servírovat.
Jste gurmán každým coulem?
Přihlaste se k odběrů Gurmánských novinek a my vás budeme 1x za 14 dní informovat o novinkách ve světě gastronomie, nově otevřených restauracích, skvělých ingrediencích a neskutečně lahodných vínech.